Hvorfor er Ulvik et sted du ikke må miste?

Det er mange steder i Norge der man kan få en unik opplevelse. Hvis du elsker spenning og det uventede, der alt er mulig, kan du få en unik opplevelse rett fra hjemmet ditt ved å spille med Mobilebet bonuskode. Men, hvis du foretrekker en annen type unik opplevelse, preget av idyllisk natur og god smak, borte fra alle teknologiske mirakler, da er Ulvik et sted du absolutt ikke må kjøre forbi. Ulvik tilbyr en rekke flotte turer og steder, alt fra private gård til Hardangerfjorden. Her er noen interessante grunner hvorfor Ulvik er et sted du må ta en kikk av.

Ulvik Frukt & Cideri

Stopp her og nyt den vakre utsikten. Forskjellige sorter epletrær strekker seg så langt øyet rekker. Vidunderlige farger som blandes sammen med resten av naturen. Harmoni. Denne følelsen kan man ikke kjøpe noe annet sted. Og hvis du tror at visuell opplevelse er det eneste som er verdt her, tar du feil. Det beste er fortsatt igjen. Cider som produseres her er det aller beste man kan få av et eple. En ting som muligens er enda bedre, er å ta nydelige matbiter direkte… hvorfor å vente at cider produseres, når man har deilig frukt rett foran seg. Det finnes ikke noe som kommer nærmere til fantasi.

Hardanger Saft- og siderfabrikk

Akkurat som Ulvik Frukt & Cideri er dette en del av Frukt- og siderruta i Ulvik. Her produseres det et rikt sortiment av epleprodukter: most, sider, likør, dessertvin og brennevin. Etter avtalen tar gårdene imot gjester i grupper til omvisning og smaksprøver. Så, hvis du og dine venner eller familie avtaler dette på forhånd, vil dere sikkert ikke angre på det. Hvis dere blir sultne, finnes det også en gårdsrestaurant som kan ta opp til 80 personer, og hyggelige ansatte er alltid der å servere for deg.

Olav H. Hauge-senteret

Hvis naturen ikke er det som tiltrekker deg, hva med kulturen? Hvis du liker poesi og dikt, her har vi en gullverdt kultursentrum. Dette sentrumet drives av nynorsk kultursentrumet, som ble valgt til Årets museum i 2015. Jeg tror at det ikke er nødvendig å snakke om kvalitet. I sentrumet er det utstillinger, som er godt egnet både for barn og for voksne. Dikt henger på veggene og dagboksider fra taket. Alt dette er egentlig en morsom og interaktiv måte å fremstille livet til en av Norges største forfattere, som bodde i akkurat dette område.

Det er også poesiverksteder, der du kan prøve å lage dine egne dikt, uansett hvor gammel du er. Så, hvis du vil engasjere og forske på din kreativ side, da er dette det riktige stedet for deg.

Her har vi nevnt og beskrevet noen ting du kan gjøre i Ulvik. Og det ser kanskje morsomt når man leser det, men det er enkelt sagt noen ting i livet som man selv må oppleve. Ord er ikke nok. Det er våre varmeste anbefalinger å pakke din ryggsekk og komme deg til Ulvik snarest mulig. Du kommer til å glemme alle virkelighetens plager, og du kommer til å smake på og føle en liten stykke himmel.