Pakkeliste til Norge: hva må du ta med?

Norge regnes for å være et av de beste feirelandene hvis man ønsker å hvile fra den moderne hverdag. Norge har tiltrukket turister i mange år nå og det er ikke uten grunn! Dets urørte natur er en av de vakreste tingene man kan legge øyne på i nåtida. Men hva er det som er absolutt nødvendig å ta med til det skjønne landet? Finn ut ved å lese videre!

Money, money, money

Alt det nedennnevnte kommer dessverre ikke verken gratis eller billig. Man må alltid huske at Norge er også et av verdens dyreste feirelandene, oftest andre bare til Sveits når det gjelder Europa. Mat koster mye, det å overnatte koster mye, for ikke å nevne alkohol! Norge er nemlig et av de dyreste stedene å kjøpe øl, der gjennomsnittlig pris på en nesten halvliter er 80 kroner. Derfor er det veldig lurt, spesielt for «budget travellers», å ta med seg så mange dagligvarer som kan vare lenge som mulig, eller å planlegge hvordan å tjene litt penger langs veien hvis man vil oppleve den norske kulturen gjennom tradisjonell mat. Den mest økonomiske måten å gjøre det på er sikkert å f.eks. drive med litt frilansarbeid eller prøve lykken innenfor online betting på en pålitelig nettside, slik som ComeOn. Nå for tida har de en fantastisk ComeOn bonuskode der du kan begynne å spille med det doble beløpet av ditt innskudd! Vær forberedt på svimlende priser og kjør på!

Der finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær

Når man pakker til en reise til Norge må man være forberedt på å oppleve alle de fire årstidene, så det viktigste er – lagdelte klær! Hvis man drar til Norge om sommeren, så er det faktisk mulig å oppleve den noen steder. Ta med deg noe tynnere og lettere klær slik som T-skjorter og vanlige bukser, men ikke overdriv! Gjennomsnittlig temperatur i juli i Oslo, som er en av de varmere byene, pleier å være opptil 15 plussgrader. For kaldere værforhold må man absolutt ha med seg ullundertøy! Tynt, lett å bevege seg i og selvsagt varmt, dette tøyets eksistens kommer du til å være takknemlig for. Det er en selvfølge at man har med seg ullgensere, ullsokker, ullvotter. I bunn og grunn, alt av ull man kan finne. Det er det samme med vann- og vindtette klær – jakker, støvler, bukser, luer. En av de peneste byene i Norge er Bergen, men den er også den som får mest regn. Den pleier å ha cirka 250 nedbørsdager hvert år!
Det er også veldig viktig å ha det komfortabelt. Norge er et land å bevege seg i og det tilbyr mange forskjellige terreng å gjøre det i – daler, fjell, fjord osv. og det ville ikke være kult å gå glipp av det på grunn av de pene buksene du har som er litt for trange!

Skiutstyr

Det snør alltid et sted i Norge. Med fjellene og de nordligste byene, kan man alltid velge å oppleve den ekte norske vinteren. Og det er verdt! Det kan høres litt upraktisk ut å ha med ski hele tida, men nordmenn gjør det og! Du kan se dem med ski på tog, busser og i butikker. Og når man er i Roma, gjør man som romerne, ikke sant?
Tro det eller ej, inkluderer utstyret også solbriller og solkrem. Sollyset som reflekteres av snø kan være veldig farlig for øyne og hud.

Kamera

Man kan dessverre ikke huske alt man ser. Og det ville være synd å våkne opp en dag og skjønne at du har glemt den fantastiske fjorden du så i Ålesund. Kameraet husker heldigvis istedenfor oss. Ta det med og forevig alt du ser gjennom foto.