Ulvik Hotell for nostalgikere

imgEn flott ærverdig hotell i strandsonen gjør Ulvik Hotell til en perle for de som husker tilbake på midten av forrige århundre. Med tanke på den engelske innfarten som man opplevde mange år før, lå perlene på en snor for turister som ønsket seg høye fjell de kunne bestige, blandet med et svalt klima og utrolige naturopplevelser. Hotellene dukket opp her og der, og med rette.

I dag er fortsatt stor aktivitet, og stedet passer for stort sett alle. Det er lagt til rette for bevegelseshemmede, men i tillegg til aktive mennesker. Lei en sykkel og sykle innover fjorden med dine kjære og nærmeste, vandre i fjellheimen, eller finn et vann eller en rolig plass og kast ut snøret.

Et eldorado for fotointeresserte

Er man en profesjonell eller bare en hobbyfotograf, har man kommet til riktig sted. Det finnes mye å ta bilder av her i den eventyrlige landsdelen. Ta fotografi av en liten eike som ligger rolig på det blikkstille vannet en tåkefylt morgen, ta blinkskudd av en ørn som flyr oppover langs fjellet, knips en serie bilder av planter som skyter blomst. Eller familien som vandrer innover fjellheimen. Her er noe for alle fotografer.

Ta med familien på tur

Liker hele familien å sykle er område ideelt for det. Selv minstemann kan være med i sykkelvogna til far, og da er alle med. Lite bakker da veien ligger langs vannet, men skal man bestige fjell, må man ta tiden til hjelp. Men når dere kommer på toppen vil det passe utmerket med en matbit rett fra det lokale kjøkkenet. Her finner man frukt og grønt, hjemmebakte grovkornet brød med geitost på. Og en kopp kaffe. Da er det klart for nedstigningen. I hårnålssvinger bør farten senkes, og kanskje stoppe helt opp å se utover den flotte naturen. Det kan ikke nevnes for mange ganger.